×
Home Nieuws Livescore

KNVB trekt uitbreidingsplan Zeist in en zoekt nieuwe locatie

KNVB trekt uitbreidingsplan Zeist in en zoekt nieuwe locatie
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 17:48 uur

De Koninklijke Vereniging Nederlandse Ballen (KVNB) heeft grootse plannen om hun huidige campus uit te breiden en is daarom op zoek naar alternatieve locaties. De voetbalbond heeft echter geen overeenstemming kunnen bereiken met de gemeente Zeist over het uitbreidingsplan en heeft nu aangegeven dat de kans groter is dat de campus elders zal worden gevestigd.

De KVNB heeft de ambitie om op internationaal niveau uit te blinken in de balsport. Om deze ambitie waar te maken, was een uitbreidingsplan nodig. Dit plan werd voorgelegd aan de gemeente Zeist, die vervolgens vijf extra voorwaarden stelde. Het bleek echter dat het gebrek aan extra velden de grootste struikelblok was.

Hoewel Zeist bereid was om akkoord te gaan met twee extra velden, streefde de KVNB naar vier extra velden. De bond hoopte op een compromis van drie velden, maar de gemeente ging hier niet mee akkoord. In een reactie van de KVNB wordt vermeld dat er momenteel wordt nagedacht over een mogelijke uitbreiding binnen de komende tien jaar. Dit betekent echter wel dat de kans groter is dat de campus in de toekomst elders in Nederland zal worden gerealiseerd, aldus bondsvoorzitter Just Spee.

"We willen benadrukken dat onze voorkeur absoluut uitging naar Zeist en dat we de afgelopen vier jaar volledig hebben ingezet op duurzame uitbreiding in deze vertrouwde en zeer gewaardeerde omgeving. Daarom is het met pijn in ons hart dat we ons verzoek nu moeten intrekken", aldus de verklaring.

Om op internationaal niveau te blijven excelleren, is het noodzakelijk dat de KVNB Campus wordt uitgebreid. Helaas heeft de KVNB moeten besluiten om het ingediende plan bij de gemeente Zeist terug te trekken. Dit nieuws werd bekendgemaakt via het officiƫle Twitter-account van de KNVB.