×
Home Nieuws Livescore

PSV benoemt Frank Arnesen opnieuw in Raad van Commissarissen

PSV benoemt Frank Arnesen opnieuw in Raad van Commissarissen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 16:00 uur

Voormalig voetballer en technisch directeur Frank Arnesen keert terug naar de voetballerij. De 67-jarige Deen is door PSV aangesteld als lid van de Raad van Commissarissen, zo heeft de club maandagmiddag bekendgemaakt.

Arnesen is geen onbekende in Eindhoven. Tussen april 2017 en december 2018 was hij al lid van de rvc bij PSV. Nu neemt hij de positie over van Hans van Breukelen in dit toezichthoudend orgaan. Arnesen heeft een indrukwekkende geschiedenis in Eindhoven, waar hij in 1988 als speler de treble won. Na zijn actieve carrière was hij assistent-trainer en directeur voetbalzaken bij PSV.

Zijn laatste klus was bij Feyenoord, waar hij tot medio 2022 als technisch directeur werkzaam was. Met de benoeming van Arnesen bestaat de rvc van PSV nu uit vijf personen: Robert van der Wallen (voorzitter), Ingrid Wolf-De Jonge, Klaas Dijkhoff, Paul Verhagen en Frank Arnesen.

Arnesen heeft niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland gewerkt. Tussen 2005 en 2011 bekleedde hij verschillende functies bij Chelsea, waarna hij aan de slag ging bij Hamburger SV. Later was hij ook technisch directeur bij PAOK Saloniki en RSC Anderlecht.

Met de komst van Arnesen hoopt PSV zijn expertise en ervaring te benutten om de club verder te versterken. De Deen staat bekend om zijn strategisch inzicht en uitgebreide netwerk in de voetbalwereld. PSV is ervan overtuigd dat Arnesen een waardevolle toevoeging zal zijn aan de Raad van Commissarissen.