×
Home Nieuws Livescore

Mohamed Daramy op weg naar Stade Reims: Ajax dichtbij miljoenendeal voor Deense aanvaller

Mohamed Daramy op weg naar Stade Reims: Ajax dichtbij miljoenendeal voor Deense aanvaller
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 18:24 uur

Ajax en Stade Reims zijn dicht bij een akkoord over de transfer van Mohamed Daramy. De Deense aanvaller staat op het punt om Ajax te verlaten en zijn carrière voort te zetten bij de Franse club. Volgens de gerenommeerde transferexpert Fabrizio Romano zijn de onderhandelingen tussen Ajax en Stade Reims in een vergevorderd stadium. Ajax kan naar verluidt een transfersom van zeventien miljoen euro ontvangen, inclusief bonussen. Er wordt ook gesproken over een doorverkooppercentage.

Stade Reims lijkt nu de strijd om Daramy te winnen van Burnley. De Engelse club, onder leiding van manager Vincent Kompany, had gehoopt de aanvaller op huurbasis binnen te halen, met een verplichte koopoptie van vijftien miljoen euro aan het einde van het seizoen. Voor Ajax is de deal met de Franse club financieel aantrekkelijker.

Daramy werd in 2021 door Ajax overgenomen van FC Kopenhagen voor een bedrag van twaalf miljoen euro. Helaas kon de dribbelaar niet overtuigen in de Johan Cruijff Arena en keerde hij afgelopen seizoen op huurbasis terug naar zijn voormalige club.

Met de naderende transfer naar Stade Reims hoopt Daramy zijn carrière een nieuwe impuls te geven. Ajax zal ongetwijfeld tevreden zijn met de financiële opbrengst van de transfer en zal nu op zoek gaan naar een geschikte vervanger voor de Deense aanvaller.