×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen bekritiseert keuze Maduro als interim-coach Ajax

Valentijn Driessen bekritiseert keuze Maduro als interim-coach Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 11:56 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Valentijn Driessen, een bekende sportjournalist, zijn ongenoegen geuit over de benoeming van Hedwiges Maduro als interim-coach van Ajax. In zijn column in De Telegraaf haalt Driessen uit naar zowel Maduro als de besluitvormers bij Ajax.

Driessen begint zijn betoog door te stellen dat het niet eerlijk is om Maduro de schuld te geven van de recente nederlagen van Ajax tegen Brighton & Hove Albion en PSV. Hij wijst erop dat de tijdelijke aanstelling van Maduro een grote fout is in het beleid van de club. Volgens Driessen is het onbegrijpelijk dat een club met een begroting van meer dan 150 miljoen euro zijn lot in handen legt van twee onervaren coaches.

De journalist vraagt zich af wat er in het hoofd van de beleidsbepalers van Ajax omging toen ze deze beslissing namen. Hij vreest dat dit een voorbode is van slechte besluitvorming bij Ajax en dat de club moeite zal hebben om zich te herstellen.

Ondanks zijn kritiek hoopt Driessen dat Maduro nog een kans krijgt bij Ajax en niet hetzelfde lot ondergaat als John Heitinga, die eerder aan zijn lot werd overgelaten. Hij pleit ervoor om Maduro te sparen en zijn carrière niet te breken na zijn eerste misstap.

Het is duidelijk dat Driessen zijn zorgen uit over de huidige situatie bij Ajax en zijn ontevredenheid over de keuzes die zijn gemaakt. Het is afwachten hoe de club zal reageren op deze kritiek en of Maduro nog een toekomst heeft bij Ajax.