×
Home Nieuws Livescore

Ajax haalt Josip Sutalo binnen: Kroatische verdediger versterkt Amsterdammers

Ajax haalt Josip Sutalo binnen: Kroatische verdediger versterkt Amsterdammers
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 18:12 uur

Ajax slaat toe op de transfermarkt en heeft een akkoord bereikt met Dinamo Zagreb over de Kroatische verdediger Josip Sutalo. Dit nieuws wordt bevestigd door zowel Voetbal International als het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers zijn bereid om maar liefst twintig miljoen euro te betalen voor de 23-jarige international, exclusief bonussen.

Echter, Dinamo Zagreb is nog niet van plan om Sutalo direct vrij te geven. De club wil dat hij nog meedoet in het tweeluik met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League. Pas na 19 augustus mag hij zijn koffers pakken en naar Nederland vertrekken.

Voor Ajax is het van groot belang om Sutalo zo snel mogelijk naar Amsterdam te halen. Trainer Maurice Steijn heeft op dit moment slechts enkele opties voor de centrale verdediging, waaronder de andere Kroatische aanwinst Jakov Medic, het veelbelovende talent Jorrel Hato en de jonge Olivier Aertssen. Volgens Voetbal International hoopt directeur voetbalzaken Sven Mislintat ook nog een akkoord te bereiken met VfB Stuttgart over Hiroki Ito.

De komst van Sutalo zal in ieder geval zorgen voor een welkome kwaliteitsimpuls na het vertrek van Jurriƫn Timber. Ajax-fans kunnen dan ook reikhalzend uitkijken naar de officiƫle presentatie van de Kroatische verdediger in de Johan Cruijff ArenA.