×
Home Nieuws Livescore

Van 't Schip: de perfecte keuze voor Ajax volgens Lodeweges

Van 't Schip: de perfecte keuze voor Ajax volgens Lodeweges
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 11:08 uur

Voormalig Ajax-assistent Dwight Lodeweges heeft zijn steun uitgesproken voor John van 't Schip als de ideale keuze voor Ajax op dit moment. In een interview met de NOS benadrukte Lodeweges dat Van 't Schip de juiste persoon is vanwege zijn vermogen om met mensen om te gaan en zijn kennis van het spel.

"Het is belangrijk dat een trainer weet hoe hij met mensen moet omgaan en dat hij verstand heeft van zaken", aldus Lodeweges. "Van 't Schip bezit beide kwaliteiten en daarom is hij absoluut de juiste keuze voor Ajax." Naar verluidt zal Van 't Schip maandag worden gepresenteerd als interim-trainer bij Ajax, waar hij tot het einde van het seizoen zal blijven.

Lodeweges ziet in Van 't Schip een coach die uitstekend kan omgaan met zijn spelers en vergelijkt hem zelfs met de huidige bondscoach Ronald Koeman. "Hij heeft een vergelijkbare stijl als Koeman, die ook bekend staat als een people manager", legt Lodeweges uit. "Ik heb zelf ook samengewerkt met Koeman bij Oranje en zie dezelfde eigenschappen terug bij Van 't Schip."

De voormalig assistent-trainer werkte eerder samen met Van 't Schip bij PEC Zwolle en was onder de indruk van zijn vermogen om goed met zijn staf om te gaan. "Wat ik bewonder aan John is dat hij niet alleen verstand heeft van voetbal, maar ook oog heeft voor zijn staf", zegt Lodeweges. "Hij gaf mij en Gert Peter de Gunst als veldtrainers de vrijheid om te doen waar we goed in zijn, maar benadrukte wel wat hij belangrijk vond."

Met zijn steunbetuiging hoopt Lodeweges dat Ajax voor Van 't Schip zal kiezen als interim-trainer. Hij gelooft dat de coach de juiste persoon is om de club naar succes te leiden.