×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder kraakt instelling Ajax na pijnlijke nederlaag

Wesley Sneijder kraakt instelling Ajax na pijnlijke nederlaag
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 10:40 uur

Voormalig Oranje-ster Wesley Sneijder heeft na de wedstrijd tussen PSV en Ajax geen enkel positief woord over voor de instelling van de Amsterdammers. In een video-interview met presentator Wilfred Genee uit Sneijder zijn teleurstelling over de prestaties van Ajax. Hoewel de openingsfase van de wedstrijd veelbelovend was voor Ajax, vindt Sneijder dat de club met een tweede helft zoals die op zondag werd gespeeld, de laatste plaats in de Eredivisie verdient.

"De eerste twintig minuten waren nog goed van Ajax, maar daarna had PSV duidelijk de overhand", begint Sneijder mild. "Vooral in de tweede helft. Al met al was het weer een teleurstelling voor Ajax. In die eerste twintig minuten deden ze alles goed, scoorden ze een doelpunt en hadden ze misschien zelfs verder kunnen uitlopen. Maar uiteindelijk verlies je met 5-2, dat is gewoon niet te bevatten."

Door de huidige malaise staat Ajax onderaan de Eredivisie, maar volgens Sneijder is dat niet eens zo verrassend gezien de huidige vorm van de club. "De achttiende plek, dat is echt ongelofelijk. Het kan nu niet slechter worden. Ik ben altijd kritisch op Ajax wanneer dat nodig is. En nu kan ik gewoon niet anders. Als je die instelling ziet in de tweede helft, dan verdien je die achttiende plek ook. Het is heel pijnlijk dat ik dit moet zeggen, maar ik zie ook geen enkel perspectief."