×
Home Nieuws Livescore

Oud-Feyenoorders Linssen en Toornstra herbeleven déjà vu na gewelddadig incident Marseille-Lyon

Oud-Feyenoorders Linssen en Toornstra herbeleven déjà vu na gewelddadig incident Marseille-Lyon
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 09:24 uur

In Frankrijk voltrok zich afgelopen zondag een chaotische situatie tussen de fanatieke aanhangers van Olympique Marseille en de bus van Olympique Lyon. De supporters van de Franse club besloten om de bus van hun aartsrivaal uit Lyon te bekogelen, met als gevolg dat hoofdcoach Fabio Grosso enkele verwondingen opliep. Voor voormalige Feyenoord-spelers Bryan Linssen en Jens Toornstra was dit incident een pijnlijke herinnering aan een vergelijkbare gebeurtenis.

In december 2022 blikten Linssen en Toornstra terug op hun wedstrijd met Feyenoord tegen Marseille in de Conference League. Destijds maakte de bus van Feyenoord bijna exact hetzelfde mee rondom het Stade Vélodrome. "De bus stond stil en er werden stenen naar de ramen gegooid", vertelden Linssen en Toornstra aan het Algemeen Dagblad. "John de Wolf riep dat we moesten gaan liggen, terwijl Arne Slot zich languit in het gangpad van de bus bevond."

Als gevolg van het incident op zondag kon de wedstrijd tussen Marseille en Lyon niet doorgaan. Voorzitter Pablo Longoria van Marseille keurde de actie van de supporters ten zeerste af. "Dit is het werk van roekeloze idioten", verklaarde de directeur tegenover Prime Video Sport. "Dit soort gedrag hoort niet thuis in het voetbal. Het is absoluut onacceptabel. Ik ben woedend, dit mag simpelweg geen plaats hebben in onze samenleving en sport."