×
Home Nieuws Livescore

Geen penalty voor Feyenoord na overtreding op Gimenez: irritatie groeit

Geen penalty voor Feyenoord na overtreding op Gimenez: irritatie groeit
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 20:48 uur

Na een teleurstellende wedstrijd tegen FC Twente, waarin Feyenoord met 2-1 verloor, bevindt de club zich nu op een achterstand van zeven punten op titelconcurrent PSV. PSV heeft tot nu toe nog geen enkel punt laten liggen, wat de frustratie bij Feyenoord alleen maar vergroot. De irritatie is vooral gericht op een niet-gegeven strafschop, die mogelijk de gelijkmaker had kunnen opleveren. Santiago Gimenez, speler van Feyenoord, heeft zijn ongenoegen geuit via social media.

Het incident vond plaats rond de zeventigste minuut van de wedstrijd, toen Gimenez werd neergehaald door Twente-verdediger Robin Pröpper. Hoewel Pröpper de bal niet raakte, bracht hij de spits wel ten val. Tot grote verbazing van Gimenez en het Feyenoord-team, zag scheidsrechter Dennis Higler geen reden om een penalty toe te kennen. Ook de VAR greep niet in.

Kort daarna wist Ricky van Wolfswinkel namens FC Twente de score te verhogen naar 2-0. Feyenoord wist nog wel iets terug te doen via Lutsharel Geertruida, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Gimenez, na het zien van de beelden, kan niet begrijpen waarom hij geen strafschop kreeg van Higler en deelt zijn verbazing op social media.

De frustratie bij Feyenoord is begrijpelijk, gezien de mogelijke impact van een penalty op de wedstrijd. Het verlies tegen FC Twente heeft de achterstand op PSV vergroot en de druk op Feyenoord om punten te pakken alleen maar verhoogd. Het is nu aan het team om zich te herpakken en te blijven strijden voor de titel.