×
Home Nieuws Livescore

Hedwiges Maduro onthult: Chaos bij Ajax door gebrek aan structuur en rust

Hedwiges Maduro onthult: Chaos bij Ajax door gebrek aan structuur en rust
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 19:32 uur

Na de teleurstellende 5-2 nederlaag tegen PSV, wordt Hedwiges Maduro geïnterviewd over de huidige tumultueuze situatie bij Ajax. Maduro, die dit seizoen begon als assistent-trainer, heeft nu tijdelijk de touwtjes in handen. Tijdens de persconferentie onthult hij de oorzaken van de neergang binnen slechts twee jaar.

"Eigenlijk is het heel eenvoudig," begint Maduro. "Het ontbreekt aan een bepaalde structuur, een bepaalde harmonie. Ajax is momenteel bezig met het herstellen hiervan. Als je kijkt naar andere clubs, zie je dat zij een duidelijke hiërarchie hebben en er heerst rust. Dit leidt tot betere besluitvorming. Helaas is dit de afgelopen twee jaar niet gebeurd, waardoor er constant mensen komen en gaan. Uiteindelijk sijpelt dit door naar de spelersgroep en heeft het ook invloed op het veldspel."

Maduro gaat verder met zijn analyse en benadrukt het belang van stabiliteit binnen een voetbalclub. "Het is essentieel dat er een solide basis is waarop spelers kunnen bouwen. Als er constant veranderingen plaatsvinden, ontstaat er onzekerheid en dat heeft zijn weerslag op het team. Het is een domino-effect dat uiteindelijk resulteert in mindere prestaties."

De voormalig assistent-trainer benadrukt dat Ajax momenteel hard werkt aan het herstellen van de situatie. "Er wordt gewerkt aan het creëren van een sterke structuur en het herstellen van de rust binnen de club. Dit is een proces dat tijd kost, maar ik heb er vertrouwen in dat we weer op het juiste pad zullen komen."

Maduro sluit af met een boodschap aan de fans van Ajax. "We begrijpen jullie frustratie en teleurstelling. Maar we vragen om geduld en vertrouwen. We zijn vastberaden om Ajax weer naar de top te brengen en zullen er alles aan doen om dit te realiseren. Samen kunnen we de chaos overwinnen en weer successen behalen."