×
Home Livescore

Spandoek PSV - Ajax zorgt voor ophef op social media

Spandoek PSV - Ajax zorgt voor ophef op social media
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 19:24 uur

Het opvallende spandoek dat tijdens de spannende wedstrijd tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion werd uitgerold, heeft voor flink wat ophef gezorgd op social media. Het spandoek, dat te zien was op de Oosttribune, bevatte een mysterieuze boodschap die veel vragen opriep bij de fans. Op het doek stonden namelijk de namen van zeven tegenstanders van Ajax in de Eredivisie, waarbij de club er niet in slaagde om te winnen.

Deze boodschap werd nog interessanter door het feit dat de bijbehorende Instagram-post was geliket door Sven Mislintat en maar liefst 34 opmerkingen had ontvangen. Het getal 34 is onlosmakelijk verbonden met Abdelhak Nouri, wat de speculaties alleen maar versterkte.

Presentator Jan Joost van Gangelen begon het gesprek over het spandoek en haalde de reactie vanuit Ajax-hoek aan. Er werd gesuggereerd dat het spandoek een sneer was naar het verhaal van Nouri, wat voor veel verontwaardiging zorgde.

Kees Kwakman voegde hieraan toe dat als het spandoek inderdaad een verwijzing was naar Nouri, dit zeer triest zou zijn. Hij wees erop dat Saibari, een speler die met rugnummer 34 heeft gespeeld, veel Marokkaanse jongens inspireert. Als het spandoek geen ludieke actie was, dan zou het volgens Kwakman echt schandalig zijn.

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldde echter dat de PSV-achterban ontkracht dat '34' een verwijzing is naar Nouri. Volgens hen heeft het te maken met het feit dat een competitie 34 speelronden heeft. Elfrink deelde deze informatie op Twitter en riep op om niet te snel conclusies te trekken.

Al met al blijft het spandoek voor veel discussie zorgen en is de ware betekenis ervan nog altijd niet helemaal duidelijk. De fans blijven speculeren en de social media kanalen staan vol met verschillende interpretaties.