×
Home Nieuws Livescore

Maduro: Ajax verliest van PSV door pech en gebrek aan vertrouwen, maar blijft hoopvol

Maduro: Ajax verliest van PSV door pech en gebrek aan vertrouwen, maar blijft hoopvol
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 18:25 uur

Voormalig voetballer Hedwiges Maduro zoekt naar verklaringen voor de pijnlijke nederlaag van Ajax tegen PSV. Hij schrijft de tegenslag toe aan een combinatie van pech en gebrek aan vertrouwen. Desondanks blijft de interim-trainer optimistisch en gelooft hij dat de Amsterdammers snel zullen opkrabbelen van hun laatste plaats in de Eredivisie.

Maduro heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de wedstrijd in het Philips Stadion, ondanks de 5-2 nederlaag. "Ik heb echt genoten van de eerste helft, waarin we veel kansen creëerden tegen de koploper van de competitie", vertelt hij aan ESPN. "Eigenlijk hadden we met een grotere voorsprong de rust in moeten gaan. Maar daarna speelden we een slechte helft en raakten we vermoeid. We gaven de doelpunten veel te makkelijk weg."

Volgens Maduro liet Ajax aanvankelijk een betere indruk achter. "We wilden verbetering laten zien in ons balbezit, het durven spelen van de bal door de linies heen, het zoeken naar de vrije man op het middenveld en het maken van overlappingen. Dat lukte een paar keer heel goed. Daar hebben we op getraind en daar moeten we aan blijven werken. Zulke aanvallen geven hoop voor de toekomst", verwijst hij naar de grote kansen voor Brian Brobbey en Kristian Hlynsson.

In de tweede helft zakte Ajax echter ver weg. "PSV bracht spelers met snelheid zoals Saibari en Til, daar hebben we het hele seizoen al moeite mee. Dat moeten we verbeteren", stelt Maduro, die ook van mening is dat zijn team gewoonweg pech had. "Hoe de gelijkmaker viel, de rebound die voor de voeten van Luuk de Jong belandde, de 3-2 die net geen buitenspel was. Het zat allemaal net niet mee voor ons. Uiteindelijk waren zij beter in de tweede helft, wij in de eerste helft."

"Het ontbreekt ons ook aan vertrouwen", vervolgt Maduro. "We spelen heel goed, iedereen komt met een goed gevoel de kleedkamer in. Maar het verschil is maar één doelpunt... Je weet dat PSV dan gaat komen en alles valt in hun voordeel. Dan moet je mentaal sterk zijn om daar doorheen te komen, maar dat stadium hebben we nog niet bereikt. Ik denk dat we een positief resultaat nodig hebben. We moeten vooral kijken naar de dingen die we wel goed hebben gedaan. We kunnen het wel."

"Uiteindelijk zullen we weer punten gaan pakken en dan komt het vertrouwen vanzelf terug", aldus een hoopvolle Maduro, die momenteel op de achttiende plaats staat met Ajax. "Die positie zal niet zo blijven. We hebben nog wedstrijden in te halen, dus het beeld is vertekend. We bouwen voort op die goede eerste helft. Als we dat blijven doen, zullen we punten pakken en stijgen op de ranglijst." Over zijn eigen toekomst houdt Maduro zich op de achtergrond. "Ik zal het wel zien."