×

Volendam verplettert Excelsior en laat laatste plaats aan Ajax

ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 17:01 uur

In een verrassende wending heeft FC Volendam de laatste plaats op de ranglijst vrijwel zeker overgelaten aan Ajax door een overwinning op Excelsior. De nieuwe nummer zeventien van de Eredivisie trakteerde de Rotterdammers op een 3-1 nederlaag in hun eigen stadion.

Het duel begon voor Volendam met de wetenschap dat Ajax op hetzelfde moment de uitwedstrijd tegen PSV speelde, een bijna onmogelijke opgave gezien de prestaties van de Amsterdammers in de afgelopen weken. Na ruim een halfuur spelen incasseerde Volendam de 0-1 van Excelsior, gescoord door de in topvorm verkerende Couhaib Driouech.

Na rust draaide de thuisploeg de wedstrijd volledig om. Benaissa Benamar zorgde acht minuten na de rust voor de 1-1, waarna Excelsior instortte. Vier minuten later incasseerde de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen ook de 2-1. Hoewel Stijn van Gassel aanvankelijk nog redding bracht, ketste de bal alsnog via Robert Mühren tegen het net. Toen Milan de Haan in de 71e minuut ook nog de 3-1 maakte, was de overwinning voor Volendam een feit. Van Gassel maakte bij die treffer een grote fout.

Met de overwinning van De Palingboeren lijkt de laatste plaats op de ranglijst vrijwel zeker verleden tijd. Op dit moment kijkt Ajax met nog enkele minuten te gaan tegen een uitzichtloze 5-2 achterstand aan bij PSV. Het lijkt er dus sterk op dat Ajax de nieuwe nummer 18 van de Eredivisie gaat worden.