×
Home Livescore

Feyenoord verliest van Twente na indrukwekkende Champions League-zege!

Feyenoord verliest van Twente na indrukwekkende Champions League-zege!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 14:41 uur

Feyenoord verliest van Twente na indrukwekkende Champions League-zege

Na de glorieuze overwinning op SS Lazio in de Champions League, is Feyenoord weer met beide benen op de grond gezet. De Rotterdammers hadden het zwaar in de uitwedstrijd tegen FC Twente, dat verrassend met 2-1 te sterk was.

Trainer Arne Slot koos ervoor om zijn succesvolle formatie uit de Champions League te behouden. Ramiz Zerrouki speelde opnieuw als controleur, terwijl Calvin Stengs als rechtsbuiten startte. Bij de thuisploeg keerde Michel Vlap terug in de basis. Twente nam direct het initiatief voor eigen publiek en na tien minuten was het al raak. Manfred Ugalde beloonde de sterke openingsfase met een doelpunt. Doelman Justin Bijlow was kansloos doordat het schot van richting werd veranderd.

Feyenoord had moeite om een antwoord te vinden onder het toeziend oog van de ontslagen Ajax-trainer Maurice Steijn, die zijn zoon Sem kwam bekijken. Het felle Twente dwong de Rotterdammers meerdere malen tot balverlies, maar schoten van Robin Pröpper en Michel Vlap leverden geen grote kansen op. De voorsprong van Twente was halverwege dan ook verdiend.

Trainer Slot besloot in te grijpen en bracht Alireza Jahanbakhsh en Luka Ivanusec in voor Bart Nieuwkoop en Igor Paixão. Stengs kreeg al snel een kans met een voorzet van de Iraniër, maar doelman Lars Unnerstall bracht redding. Een uur voor tijd werd ook Stengs gewisseld voor Ondrej Lingr, die ook meteen de Twente-keeper op zijn weg vond. Een andere invaller, Ayase Ueda, had geen geluk met een kopbal naast het doel van Twente. Een schietkans voor David Hancko werd ook onschadelijk gemaakt door Unnerstall.

Terwijl Feyenoord naar voren trok, ontstond er meer ruimte voor Twente. De ploeg van Joseph Oosting maakte hier twaalf minuten voor tijd optimaal gebruik van. Ricky van Wolfswinkel ontsnapte in de counter aan buitenspel en tekende voor de 2-0. Feyenoord stond voor een lastige opgave. Lutsharel Geertruida scoorde nog wel de 2-1, maar Twente trok de overwinning over de streep.

Door deze nederlaag zakt Feyenoord naar de vierde plaats op de ranglijst, terwijl Twente naar de derde plaats stijgt. Het verschil tussen beide teams is nu twee punten. PSV kan later op de dag uitlopen op de regerend kampioen als het wint van Ajax.