Home Nieuws Livescore

Cambuur verslaat Groningen en duwt ze verder in de problemen

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 14:34 uur

In een zinderende wedstrijd heeft SC Cambuur op zondagmiddag een belangrijke overwinning behaald op FC Groningen. Onder leiding van de teruggekeerde trainer Henk de Jong wist Cambuur met 2-1 te zegevieren, waardoor de problemen voor de Eredivisie-degradant van vorig seizoen alleen maar groter worden. Groningen zakt nu naar de dertiende plaats in de ranglijst, na een reeks van teleurstellende resultaten.

Zowel Cambuur als Groningen stonden onder grote druk. Cambuur speelde vorige week gelijk tegen MVV, terwijl Groningen al sinds 22 september wacht op een overwinning. De thuisploeg begon sterk en wist al na acht minuten op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Marco Tol.

Groningen liet lang op zich wachten voordat ze een antwoord hadden. Hoewel ze de meeste schoten produceerden, duurde het maar liefst 55 minuten voordat ze de gelijkmaker konden maken. Uiteindelijk was het Luciano Valente die de bal in het net wist te schieten. Lange tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 83e minuut zorgde aanvaller Remco Balk, met een verleden bij Groningen, voor de winnende treffer. Het publiek in Leeuwarden werd getrakteerd op een geweldige overwinning.

Door deze zege klimt Cambuur over Groningen heen op de ranglijst. Dit zal een harde klap zijn voor Groningen, dat nu al vijf wedstrijden op rij niet heeft weten te winnen. De duels tegen FC Den Bosch, NAC Breda, De Graafschap, FC Emmen en nu Cambuur hebben allemaal geen overwinning opgeleverd voor de ploeg van trainer Dick Lukkien.