×
Home Nieuws Livescore

Slechtste Ajax ooit: Van de Kerkhof ongelovig voor Eredivisie-topper

Slechtste Ajax ooit: Van de Kerkhof ongelovig voor Eredivisie-topper
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 13:56 uur

Voormalig voetballer Willy van de Kerkhof kan zijn ogen niet geloven als het gaat om de huidige staat van Ajax in aanloop naar de belangrijke Eredivisie-wedstrijd tegen PSV. De legendarische speler noemt het zelfs het 'slechtste Ajax aller tijden', maar verwacht desondanks geen overtuigende overwinning voor PSV in het Philips Stadion.

"Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Echt nog nooit. En ik kan er gewoon niet bij met mijn verstand", verklaart Van de Kerkhof in een interview met het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk hoop ik dat PSV wint, maar het is uiteindelijk niet goed voor het Nederlandse voetbal dat het zo slecht gaat met Ajax", voegt hij eraan toe. "We hebben allemaal veel te danken aan Ajax, zowel nationaal als internationaal, vanwege hun successen in het verleden. Het is ongekend dat ze nu zo'n slechte periode doormaken."

De 72-jarige voetballegende kan niet geloven dat hij de afgelopen weken 'zulke dramatische wedstrijden van Ajax heeft gezien'. "Dit is gewoon het slechtste Ajax ooit. Het slechtste dat ik ooit heb gezien. Het is ongelooflijk dat ze zo'n inzinking hebben, vooral als je bedenkt welke mogelijkheden ze de afgelopen jaren hadden. Zelfs in onze glorietijden heeft Ajax nooit zo ontzettend slecht gespeeld."

Van de Kerkhof verwacht dat Ajax, net als tegen Brighton, compact zal spelen en op de counter zal loeren. "Ik denk niet dat ze daarin succesvol zullen zijn, maar PSV zal deze wedstrijd niet zomaar met grote cijfers winnen."