×
Home Livescore

"FC Twente haalt Mitchell van Bergen binnen als aanvallende versterking, meldt Voetbal International!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 16:36 uur

FC Twente verrast met mogelijke terugkeer van Van Bergen naar de Eredivisie

Enschede - FC Twente heeft zijn oog laten vallen op Mitchell van Bergen als mogelijke aanvallende versterking. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Voetbal International. De 23-jarige vleugelspeler is momenteel overbodig bij Stade Reims.

Van Bergen begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Willem II en Vitesse. Bij Vitesse maakte hij op slechts zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal in 2015. Helaas bleef een echte doorbraak uit in Arnhem, waarna de rechtsbuiten in 2018 de overstap maakte naar Heerenveen. Bij de Friezen speelde Van Bergen in totaal 99 wedstrijden, waarin hij zeventien keer het net wist te vinden en tien assists gaf. Deze prestaties waren voldoende voor Stade Reims om twee miljoen euro voor hem neer te tellen.

In de Ligue 1 wist Van Bergen echter niet zijn stempel te drukken. Afgelopen seizoen kwam hij tot 28 competitieoptredens, waarvan hij slechts zes keer in de basis stond. Hij gaf twee assists. FC Twente ziet in hem nu een potentiële kandidaat om de aanval te versterken, zo meldt Voetbal International. Het is nog niet duidelijk of de Tukkers hem willen kopen of huren, aangezien zijn contract in Frankrijk nog twee seizoenen doorloopt.

Naast Van Bergen hoopt FC Twente volgens het weekblad ook nog steeds op de komst van Facundo Pellistri, die gehuurd moet worden van Manchester United. In de komende weken zal duidelijk worden of deze transfer haalbaar is.