×
Home Livescore

Reiziger houdt Gravenberch in de wachtkamer bij Jong Oranje

Reiziger houdt Gravenberch in de wachtkamer bij Jong Oranje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 13:16 uur

Michael Reiziger houdt nog steeds vast aan zijn beslissing om Ryan Gravenberch niet toe te laten tot Jong Oranje. Ondanks de indrukwekkende prestaties van de middenvelder bij Liverpool, blijft Reiziger hem negeren. "Ryan heeft zeker potentieel", onthult de bondscoach van Jong Oranje in een interview met Goedemorgen Eredivisie. "Maar hij heeft ons in de steek gelaten door af te zeggen. We hebben een duidelijk signaal afgegeven dat dit niet acceptabel is. We zijn wel in gesprek met hem, maar de interlandperiodes volgen elkaar snel op."

Gravenberch werd eerder deze maand ook al buiten de selectie gelaten als straf. En nu is hij opnieuw niet opgenomen in de voorselectie voor de EK-kwalificatieduels in november. "We willen laten zien dat het afzeggen voor een nationaal team niet normaal is", legt Reiziger uit. "Natuurlijk begrijpen we dat er soms redenen zijn en we proberen ook met de spelers mee te denken. Bijvoorbeeld, Devyne Rensch kreeg onlangs een kindje en daar hebben we begrip voor. Maar in het geval van Ryan vonden we zijn afzegging ongepast."

Opvallend genoeg heeft Jeremie Frimpong, die ook afzegde voor Jong Oranje, slechts één interlandperiode moeten missen. De rechtsback werd in oktober zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal. "We willen nu de groep bij elkaar houden, aangezien de volgende periode al snel nadert", verklaart Reiziger. "Daarna hebben we pas weer in maart interlands. We zijn nog steeds in gesprek met Ryan. We erkennen zijn talent, maar dat wisten we al."

Het blijft dus afwachten of Gravenberch weer in genade wordt aangenomen bij Jong Oranje. Reiziger lijkt vastberaden om een signaal af te geven en houdt voorlopig vast aan zijn beslissing. De middenvelder zal moeten bewijzen dat hij zijn plek in het team verdient en dat hij zijn verantwoordelijkheden serieus neemt.