×
Home Nieuws Livescore

Ajax in gesprek met FC Nordsjaelland over transfer sensatie Nuamah; concurrentie groot

Ajax in gesprek met FC Nordsjaelland over transfer sensatie Nuamah; concurrentie groot
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 16:12 uur

Ajax vecht om opvolger van Kudus: Reims' bod van 18 miljoen afgewezen

In een spannende strijd is Ajax momenteel in gesprek met FC Nordsjaelland over de mogelijke transfer van Ernest Nuamah, zo beweert Foot Mercato. De concurrentie is echter hevig. Stade Reims heeft namelijk al een bod van maar liefst achttien miljoen euro zien sneuvelen op de negentienjarige rechtsbuiten.

Nuamah is niet voor het eerst in verband gebracht met Ajax. De Ghanese dribbelaar is een sensatie op de Deense velden. In de eerste drie wedstrijden van dit seizoen heeft hij al vier doelpunten gescoord en één assist gegeven. Sinds januari 2022 speelt Nuamah voor Nordsjaelland, dat hem - net als Mohammed Kudus - heeft opgepikt bij de Right to Dream Academy.

Volgens Foot Mercato heeft Stade Reims bijzonder veel interesse in de technisch begaafde vleugelspeler. De Ligue 1-club, die ook achter Ajacied Mohamed Daramy aanzit, heeft zelfs een bod van achttien miljoen euro uitgebracht. Dit was echter niet voldoende voor FC Nordsjaelland, dat weet dat ook andere clubs Nuamah op het oog hebben. Naar verluidt is Ajax serieus in de race, samen met een nog onbekende Engelse club.

Ajax moet nog steeds serieus rekening houden met een mogelijk vertrek van Kudus naar Brighton & Hove Albion, dat bereid is om zo'n veertig miljoen euro te betalen. Voorlopig houdt de speler echter zelf de boot af, waardoor de Amsterdammers hem een ultimatum hebben gesteld.