×
Home Nieuws Livescore

Vriends betreurt teleurstellend einde Steijn's avontuur bij Ajax

Vriends betreurt teleurstellend einde Steijn's avontuur bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 23:16 uur

Sparta Rotterdam-verdediger Bart Vriends is teleurgesteld dat het avontuur van Maurice Steijn bij Ajax niet heeft voldaan aan de verwachtingen van alle betrokken partijen. Vriends, die succesvol samenwerkte met Steijn in Rotterdam, betreurt de gang van zaken.

Aan het begin van deze week besloten Ajax en Steijn in goed overleg uit elkaar te gaan. Vriends vertelde na de 2-0 overwinning van Sparta op RKC Waalwijk aan ESPN: "Ik heb hem een bericht gestuurd en hij heeft gereageerd. Ik heb het allemaal vanaf de zijlijn gevolgd en ik vind het gewoon jammer hoe het is gelopen. Het maakt niet uit wat er intern is gebeurd. Ik heb het allemaal van een afstand gezien."

"Ik had gehoopt dat deze stap waardevol voor hem zou zijn. Een stap die hem als trainer naar een hoger niveau zou tillen", vervolgde Vriends. "Helaas is het niet uitgepakt zoals hij had gehoopt. Dat vind ik vervelend voor hem. Hij heeft ongetwijfeld zijn uiterste best gedaan."

Steijn was van april 2022 tot juni 2023 trainer van Sparta. Met Vriends in het team wist Steijn op miraculeuze wijze handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen in het seizoen 2021/2022. Een jaar later werd zelfs de play-offs voor Europees voetbal bereikt.