×

FC Utrecht blijft ongeslagen na gelijkspel tegen Fortuna Sittard

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 23:08 uur

FC Utrecht blijft verbazen met hun recente prestaties. Na een spectaculaire overwinning op Ajax vorige week, hebben ze nu een punt gepakt tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Ron Jans, die eerder nog onderaan de Eredivisie bungelde, lijkt nu een opwaartse trend te hebben gevonden.

De eerste helft van de wedstrijd was niet bepaald sprankelend. Beide teams kregen weliswaar kansen, maar de keepers wisten hun doel schoon te houden. Vlak voor rust was Zakaria Labyad dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft kwam er iets meer leven in de brouwerij. Het leek erop dat de wedstrijd eindelijk los zou barsten toen Fortuna kort na de rust een penalty kreeg. Maar tot ieders verbazing wist Utrecht-doelman Vasilis Barkas de penalty te stoppen, waardoor de stand 0-0 bleef. Yannick Leliendal, die vorige week tegen Ajax uitblonk, probeerde het nog van afstand, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Ivor Pandur.

Op het einde leek het er even op dat er nog een doelpunt zou vallen, maar beide teams waren vooral bang om te verliezen. Jens Toornstra kreeg nog een grote kans, maar zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied vloog hoog over. Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon, met een 0-0 gelijkspel.

Met dit resultaat loopt FC Utrecht weer een punt uit op Ajax en FC Volendam, die onderaan de ranglijst staan. Fortuna Sittard staat na tien speelrondes op de elfde plek. Het blijft spannend in de Eredivisie en FC Utrecht lijkt vastberaden om hun opmars voort te zetten.