×
Home Nieuws Livescore

RB Leipzig vernedert 1. FC Köln met 6-0, Newcastle United verspeelt voorsprong tegen Wolverhampton Wanderers

Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 20:48 uur

RB Leipzig heeft zaterdagavond een overtuigende overwinning behaald op 1. FC Köln. Met een aanvalstrio bestaande uit Xavi Simons, Timo Werner en Loïs Openda waren ze niet te stoppen. Al binnen een kwartier openden ze de score met een benutte strafschop van Werner. Vlak voor rust voegden ze nog drie goals toe, waaronder twee van Openda. In de tweede helft gebeurde er weinig opwindends, behalve een rode kaart voor Köln. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 6-0 overwinning voor Leipzig, waardoor ze stijgen naar de vierde plaats in de Bundesliga.

Newcastle United daarentegen had het moeilijker in de Premier League tegen Wolverhampton Wanderers. Ondanks een vroege voorsprong door Callum Wilson, wist Wolves voor rust gelijk te maken. Newcastle herstelde snel met opnieuw een goal van Wilson, maar twintig minuten voor tijd maakte Hwang Hee-chan opnieuw gelijk. Newcastle kon hier niet meer van herstellen en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Hierdoor zakken ze naar de zesde plaats in de Premier League.