×
Home Nieuws Livescore

Verraad en messteken bij Ajax: Luijckx onthult duistere praktijken

Verraad en messteken bij Ajax: Luijckx onthult duistere praktijken
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 20:08 uur

Voormalig voetballer Kees Luijckx heeft geen greintje sympathie voor de situatie waarin Maurice Steijn zich bevindt. Volgens berichten in De Telegraaf is Steijn door Hedwiges Maduro en Steven Berghuis verraden, wat resulteerde in een mes in zijn rug. Luijckx beweert echter dat verraad aan de orde van de dag is bij Ajax.

Aan het begin van deze week besloten Steijn en Ajax uit elkaar te gaan. Naar verluidt wilde de vertrokken trainer blijven, op voorwaarde dat hij zonder Maduro en Berghuis kon werken. Ajax weigerde echter aan dit verzoek te voldoen. "Laten we geen medelijden hebben... Een mes in de rug van Steijn. Iedereen steekt elkaar daar een mes in de rug", verklaart Luijckx op De Eretribune van ESPN.

Luijckx gaat zelfs nog een stapje verder en beweert dat het bijna geen mes in de rug genoemd kan worden, omdat de steken recht van voren komen. Hij noemt voorbeelden zoals Steijn die verraden werd door Mislintat en nu schijnt hetzelfde te gebeuren met Maduro. Je zou het zelfs natrappen kunnen noemen. "Ik heb in ieder geval geen medelijden met wat ze elkaar daar aandoen."

Steijn heeft herhaaldelijk openlijk verklaard dat hij nauwelijks inspraak had in het transferbeleid. Hij voelde zich op zijn beurt bedrogen door Maduro, die aan clubpsycholoog Annemieke Zijerveld van Almere City heeft verteld over de gang van zaken binnen Ajax.