×
Home Nieuws Livescore

Danny Blind keert terug bij Ajax: "Nieuwe uitdaging na turbulente periode"

Danny Blind keert terug bij Ajax:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 18:48 uur

Voormalig voetbalcommissaris Danny Blind heeft voor het eerst gereageerd op zijn aanstaande terugkeer bij Ajax. De voormalige aanvoerder van de Amsterdammers zal voorgedragen worden als nieuwe voetbalman in de raad van commissarissen.

Blind was tot tien maanden geleden al actief als voetbalcommissaris bij Ajax, maar besloot destijds te vertrekken uit Amsterdam. Nu maakt hij echter zijn comeback. In een interview met Ziggo Sport geeft de voormalige Oranje-international zijn reactie. "Aan de ene kant wilde ik mijn vrijheid behouden, maar er zijn ook zaken gebeurd waar ik het niet mee eens was", vertelt Blind over zijn eerdere vertrek. "Dat is duidelijk geworden tijdens de transferperiode. De situatie is nu niet beter, maar wel anders."

"We moeten niet overdrijven over de raad van commissarissen: natuurlijk is het een belangrijk orgaan, maar zij zijn niet degenen die de beslissingen nemen", gaat Blind verder. "De raad van commissarissen kan processen controleren en dingen tegenhouden, maar zij zijn geen beleidsmakers. De afgelopen tijd is de raad van commissarissen te veel in het nieuws geweest bij Ajax. Dat komt omdat het niet goed gaat, dat is begrijpelijk."

Blind wordt vervolgens gevraagd of er sprake is van een 'loyaliteitskwestie' nu Louis van Gaal en Michael van Praag ook weer werkzaam zijn bij Ajax, of dat hij simpelweg zijn club wil helpen. "Beide, dat is een passende woordkeuze", reageert Blind. "Ik denk dat het voor de hele Ajax-organisatie belangrijk is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over wie welke posities gaan bekleden. Pas dan kunnen we verder. Op het veld kunnen we pas in de winter iets doen. We kunnen niet opnieuw acht spelers halen, dus we moeten het team goed analyseren en ons afvragen: wat kunnen we nog doen in de winter?"