×

Real Madrid wint El Clásico met geweldige comeback

Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 18:25 uur

In een zinderende strijd tussen de twee Spaanse grootmachten, Real Madrid en FC Barcelona, wist Real Madrid op het nippertje de overwinning te behalen. Het leek er lange tijd op dat Barcelona de bovenliggende partij was, maar Jude Bellingham nam het heft in handen en leidde De Koninklijke naar de zege met een spectaculaire goal van grote afstand en een doelpunt in blessuretijd. Zo eindigde het duel in een verrassende 1-2 overwinning voor Real Madrid.

De wedstrijd vond plaats in het Olympisch Stadion Lluís Companys, aangezien Barcelona momenteel haar thuiswedstrijden daar speelt vanwege renovaties in Camp Nou. In de vijfde minuut van de wedstrijd kon het thuispubliek al juichen, toen Ilkay Gündogan profiteerde van defensief geklungel bij Real Madrid en de bal langs doelman Kepa wist te schuiven.

Dit betekende dat De Koninklijke vanaf het begin al in de achtervolging moest. Echter slaagden de bezoekers er niet in om voor rust iets terug te doen, terwijl Barcelona enkele goede kansen kreeg om de voorsprong te vergroten. Desondanks stond het bij rust nog steeds 1-0 in het voordeel van Barcelona. Aan het begin van de tweede helft was Barcelona opnieuw dicht bij een tweede doelpunt, maar Iñigo Martínez raakte de paal met zijn kopbal, terwijl Ronald Araújo bijna scoorde uit de rebound.

Ondertussen liet Bellingham steeds meer van zich horen aan de kant van Real Madrid. De middenvelder leek op weg naar een grote kans, maar werd gestopt door Gavi. Vervolgens probeerde hij doelman Marc-André ter Stegen te verrassen met een afstandsschot, wat in eerste instantie niet lukte. Maar één minuut later besloot Bellingham het opnieuw te proberen en dit keer met succes. Met een krachtig schot achter Ter Stegen, dat de doelman slechts licht kon toucheren, bracht hij de stand op 1-1.

Na deze prachtige gelijkmaker stonden er nog ruim twintig minuten op de klok. In deze spannende fase zochten beide ploegen naar de winnende treffer en die viel uiteindelijk in blessuretijd. Bellingham werkte de bal koelbloedig tegen de touwen en bezorgde Real Madrid daarmee de overwinning. Met deze zege gaat De Koninklijke nu aan kop in de Spaanse competitie, terwijl Barcelona op de derde plaats staat.