×

Arsenal vernedert Sheffield United met 5-0 in Premier League

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 18:16 uur

Arsenal heeft een overtuigende overwinning behaald in de Premier League door Sheffield United met 5-0 te verslaan. De hekkensluiter van de competitie had geen schijn van kans tegen het sterke spel van The Gunners. Eddie Nketiah speelde een hoofdrol in de wedstrijd en scoorde een indrukwekkende hattrick. Met deze overwinning stijgt Arsenal boven Manchester City uit op de ranglijst, hoewel City nog moet spelen tegen Manchester United.

De wedstrijd begon rustig, maar al vroeg in de eerste helft zag Gustavo Hamer een kans om de keeper van Sheffield United te verrassen met een lob. Helaas lukte het de voormalige Feyenoord- en PEC Zwolle-speler niet om het doel te vinden. Beide teams hadden weinig kansen in de eerste helft, maar toen kwam Eddie Nketiah in actie voor Arsenal. Declan Rice speelde de bal naar de spits in het strafschopgebied, waar Nketiah de controle behield en scoorde. Even later probeerde Oleksandr Zinchenko de voorsprong te vergroten, maar zijn schot werd geblokkeerd door Auston Trusty. Bukayo Saka brak door aan de linkerkant en vond Gabriel Martinelli, maar de inzet van de Braziliaan werd gestopt.

Direct na rust leek Nketiah zijn tweede doelpunt van de middag te maken en de voorsprong te verdubbelen, maar de VAR gooide roet in het eten. Ben White stond mogelijk hinderlijk buitenspel, maar de scheidsrechter hield vast aan zijn beslissing: 2-0. Een uur in de wedstrijd was het opnieuw Nketiah die scoorde en daarmee zijn hattrick voltooide. Vanaf 25 meter schoot de aanvaller de bal hard in de bovenhoek. In de slotfase werd Fabio Veira neergehaald in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter een penalty toekende. Viera nam zelf plaats achter de bal en faalde niet: 4-0. Diep in blessuretijd zorgde Takehiro Tomiyasu voor het laatste doelpunt van de wedstrijd, waarmee hij de eindstand op 5-0 bracht.

In een andere wedstrijd in de Premier League stonden Bournemouth en Burnley tegenover elkaar. De thuisploeg, met Justin Kluivert en Luis Sinisterra op de bank, wist met 2-1 te winnen. Charlie Taylor bracht Burnley op voorsprong, maar Bournemouth boog de achterstand om met doelpunten van Antoine Semenyo en Phillip Billing.