×
Home Nieuws Livescore

AZ-trainer Jansen staat pal achter Bazoer: "Vertrek onbespreekbaar"

AZ-trainer Jansen staat pal achter Bazoer:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 14:48 uur

AZ-trainer Pascal Jansen houdt zijn poot stijf en weigert Riechedly Bazoer te laten gaan. De veelzijdige 26-jarige verdediger en middenvelder had eerder deze zomer nog een transferverzoek ingediend, maar de situatie is inmiddels veranderd in Alkmaar.

Bazoer greep zijn kans nadat Sam Beukema naar Bologna vertrok en er achterin de nodige blessureproblemen waren. Als voetballende verdediger maakte de oud-Ajax, Wolfsburg en Vitesse-speler een sterke indruk tijdens de voorbereiding.

"Riechedly is echt fantastisch bezig. Hij heeft een zwaar eerste jaar bij ons gehad, met twee kanjers voor zich op het middenveld", vertelt Jansen aan Voetbal International, refererend naar Jordy Clasie en de inmiddels vertrokken Tijjani Reijnders. "Toen hij vorig seizoen eindelijk kon spelen, raakte hij geblesseerd."

Jansen is duidelijk over een mogelijke transfer van de zesvoudig international. "Voor mij is dat absoluut niet bespreekbaar", stelt de coach. "Toen Sam er nog was, was het begrijpelijk dat hij aan iets anders dacht. Maar zijn perspectief is nu compleet anders en dat is cruciaal om het vuur in hem te laten branden. Hij voegt iets extra's toe, dus wat mij betreft blijft hij bij ons."

AZ bereidt zich voor op de confrontatie met Santa Coloma in de derde voorronde van de Conference League. De eerste wedstrijd begint donderdag om 19.00 uur in Andorra.