×
Home Nieuws Livescore

El Clásico: Barça en Real Madrid klaar voor titanenstrijd

El Clásico: Barça en Real Madrid klaar voor titanenstrijd
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 09:33 uur

Het is bijna zover! Spanje maakt zich op voor een epische strijd tussen FC Barcelona en Real Madrid, beter bekend als El Clásico. De Catalanen kunnen opgelucht ademhalen, want hun ziekenboeg begint langzaam leeg te stromen. Echter, volgens de geruchten van MARCA zullen Frenkie de Jong, Robert Lewandowski en Pedri waarschijnlijk niet meteen aan de aftrap staan.

Op vrijdag verschenen deze drie spelers weer op de training van Barça, samen met Jules Koundé en Raphinha. Hoewel ze weer fit lijken te zijn, lijkt Xavi geen onnodige risico's te willen nemen. Volgens MARCA zullen Oriol Romeu, Ilkay Gündogan en Gavi hoogstwaarschijnlijk het middenveld vormen, terwijl Ferran Torres, João Felíx en Fermín López in de voorhoede zullen staan.

Ook Real Madrid kende deze week een schrikmomentje. Jude Bellingham moest in de slotfase van het Champions League-duel met Braga vanwege spierproblemen vervangen worden. Gelukkig lijkt de Engelse ster op tijd hersteld te zijn, nadat hij wel wist te scoren tegen de Portugezen.

De aartsrivalen zullen elkaar zaterdag om 16.15 uur treffen in het Estadí Olímpic Lluis Companys in Barcelona. Op dit moment bedraagt het verschil in La Liga slechts één punt in het voordeel van de Koninklijke.

Hieronder volgen de vermoedelijke opstellingen:

FC Barcelona: Ter Stegen; Cancelo, Araujo, Christensen, Baldé; Oriol Romeu, Gavi, Gündogan; Ferran Torres, Joao Felix, Fermín López

Real Madrid: Kepa; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Tchouameni, Kroos, Valverde, Bellingham; Vinicius en Rodrygo