×
Home Nieuws Livescore

Lars Unnerstall: Gelukkig bij FC Twente, geen interesse in lucratieve aanbiedingen

Lars Unnerstall: Gelukkig bij FC Twente, geen interesse in lucratieve aanbiedingen
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 08:42 uur

Lars Unnerstall, de ervaren doelman van FC Twente, heeft aangegeven dat hij zich geen vertrek bij de club meer kan voorstellen. In een interview met Voetbal International onthulde de 33-jarige keeper dat hij afgelopen zomer zelfs lucratieve aanbiedingen uit Saudi-Arabië heeft afgeslagen.

"Ik had de mogelijkheid om naar andere clubs te gaan", aldus Unnerstall tegen VI. "Een club uit Saudi-Arabië benaderde me via een tussenpersoon. Maar om eerlijk te zijn, had ik geen interesse. Wie wil er nou naar de zandbak? Ik was wel benieuwd naar het salaris, dat zou rond de drie à vier miljoen per jaar zijn geweest."

De beslissing om niet op het aanbod in te gaan, was echter niet alleen aan Unnerstall. "Natuurlijk moest ik erover praten met mijn vrouw", erkent de Duitse doelman. "Zoveel geld, dan denk je wel even na. Maar uiteindelijk realiseerde ik me dat ik daar niet gelukkig zou zijn. Ik zou alleen gaan en dat zou me doodongelukkig maken. Na drie maanden zou ik waarschijnlijk alweer terugkeren."

Terwijl Unnerstall al bezig was met het verlengen van zijn contract bij FC Twente, kwam er nog interesse vanuit Engeland. "Er was een Engelse club die interesse toonde, maar ik heb mijn zaakwaarnemer verteld dat ik er niet eens over wilde horen", legt Unnerstall uit. "Ik was al in gesprek met Twente en dat voelde goed. Hier ben ik gelukkig."

De doelman heeft zijn contract in Enschede zelfs verlengd tot medio 2027 en heeft geen plannen om nog ergens anders heen te gaan. "Ik wil het liefst mijn hele carrière hier blijven", verklaart Unnerstall. "Als Jan Streuer, de technisch directeur, me een contract tot mijn veertigste aanbiedt, teken ik meteen. Ik voel geen onrust om ergens anders naartoe te gaan. Natuurlijk, als ik miljoenen wil verdienen, moet ik niet bij Twente blijven. Maar mijn salaris is prima, het leven is prima, de club is prima en de supporters zijn geweldig. Wat wil je nog meer?"