×
Home Nieuws Livescore

Johan Derksen kritisch op Maduro en Berghuis bij Ajax

Johan Derksen kritisch op Maduro en Berghuis bij Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 23:24 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Johan Derksen zijn ongenoegen geuit over de recente prestaties van Hedwiges Maduro. De interim-trainer, die het stokje overnam van Maurice Steijn in de Johan Cruijff ArenA, heeft volgens Derksen een misplaatste houding aangenomen.

"Maduro begint me een beetje te irriteren", begint Derksen zijn betoog bij Vandaag Inside. "Sinds het vertrek van Steijn heeft hij zichzelf gepresenteerd als een soort pseudo-toptrainer. Hij wilde alles anders doen, de verdediging anders opstellen en het middenveld anders onder druk zetten. Het was gewoon niet om aan te zien", vervolgt Derksen, verwijzend naar de teleurstellende nederlaag van het team tegen Brighton in de Europa League (2-0).

De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International is van mening dat Maduro heeft aangetoond dat het vertrek van Steijn mogelijk onterecht was. "Hij heeft eigenlijk laten zien dat zijn voorganger niet weggestuurd had moeten worden. Met dit team kun je gewoon niet opboksen tegen dit soort tegenstanders. Brighton heeft zich duidelijk ingehouden. Ze speelden als het ware een oefenwedstrijd en zeiden: 2-0 is genoeg, want we hebben zaterdag weer een zware wedstrijd."

Derksen richt vervolgens zijn pijlen op één specifieke speler van Ajax, Steven Berghuis, die hem al geruime tijd dwarszit. "Bijna elke trainer klaagt over deze jongen, dat hij niet te vertrouwen is en achter je rug om rotzooi trapt. Als hij onder Steijn speelde, deed hij gewoon niets. Het kan geen toeval zijn dat alle trainers hem een beetje wantrouwen. Ik denk dat hij gewoon een achterbakse jongen is."

Met deze scherpe woorden laat Derksen duidelijk merken dat hij niet onder de indruk is van de prestaties van Maduro en Berghuis. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor het team om weer op het gewenste niveau te komen.