×
Home Nieuws Livescore

FIFA schorst Tonali direct vanwege gokpraktijken, Newcastle teleurgesteld

FIFA schorst Tonali direct vanwege gokpraktijken, Newcastle teleurgesteld
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 21:56 uur

De FIFA heeft zonder enige genade besloten om de schorsing van Sandro Tonali onmiddellijk te laten ingaan, zo heeft de wereldvoetbalbond vrijdag aangekondigd. Newcastle United, de club waar de Italiaanse middenvelder voor speelt, hoopte nog dat hij dit weekend beschikbaar zou zijn. Helaas kan er nu definitief een streep door die hoop worden gezet.

Tonali is gestraft vanwege zijn betrokkenheid bij illegale gokpraktijken. De Italiaanse voetbalbond, FIGC genaamd, wilde hem oorspronkelijk voor tien maanden schorsen. De FIFA heeft ingestemd met dit verzoek en de schorsing gaat direct in. Dit betekent dat hij meteen wordt uitgesloten van alle voetbalactiviteiten en zelfs niet eens op de club mag komen. Daarnaast moet hij gedurende zijn afwezigheid ook acht maanden in therapie.

Het is gebleken dat Tonali geld heeft ingezet op een overwinning van AC Milan, de club waar hij destijds nog onder contract stond. Daarnaast heeft hij te kampen met een gokverslaving. Bij Newcastle, dat afgelopen zomer maar liefst 64 miljoen euro heeft betaald om hem aan te trekken, heeft hij nog een contract tot medio 2028. "Je kunt niet in de toekomst kijken en op dat moment wisten we niet dat dit verhaal al speelde", aldus Newcastle-manager Eddie Howe tijdens de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers op zaterdagavond.