×
Home Nieuws Livescore

Kluivert droomt van Ajax-reünie: "Terug naar waar het begon"

Kluivert droomt van Ajax-reünie:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 21:08 uur

Voormalig voetbalicoon Patrick Kluivert heeft zijn oog laten vallen op een mogelijke terugkeer naar Ajax. In een interview met Tivibu Spor laat de huidige hoofdtrainer van Adana Demirspor weten dat hij graag aan het roer zou staan bij de Amsterdamse club.

"Terugkeren naar waar het allemaal begon, dat zou een prachtige comeback zijn. Natuurlijk zou ik dat willen," aldus Kluivert. Hij uit tevens zijn bezorgdheid over de huidige situatie bij Ajax. "Het doet me pijn om mijn club zo te zien worstelen. Het is een understatement om te zeggen dat het niet goed gaat."

Op dit moment staat Kluivert met zijn huidige club op de derde plaats in de Süper Lig. Eerder was hij werkzaam als trainer bij Jong FC Twente en bekleedde hij verschillende functies bij onder andere Curaçao, Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Bij laatstgenoemde club was hij hoofdtrainer, technisch directeur en hoofd jeugdopleiding.

Kluivert, die ook assistent-trainer was onder Louis van Gaal bij het Nederlands elftal tussen 2012 en 2014, beschouwt zichzelf als een aanvallend ingestelde trainer. "Met mijn achtergrond bij Ajax en Barcelona is dat het systeem waar ik in geloof. Veel balbezit en de tegenstander domineren."

Een mogelijke terugkeer van Kluivert naar Ajax zou dus een interessante ontwikkeling kunnen zijn voor zowel de club als de voormalige spits zelf. Het blijft echter afwachten of deze wens werkelijkheid zal worden.