×
Home Livescore

Maduro: Ajax zoekt vertrouwen na Brighton, PSV anders aanpakken

Maduro: Ajax zoekt vertrouwen na Brighton, PSV anders aanpakken
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 16:48 uur

Hedwiges Maduro benadrukt het belang van de positieve aspecten die Ajax heeft laten zien in de wedstrijd tegen Brighton, in aanloop naar de topwedstrijd tegen PSV in de Eredivisie. De interim-trainer is van mening dat het vertrouwen van de spelers moet worden versterkt.

Tijdens de persconferentie verdedigde Maduro opnieuw de defensieve speelstijl tegen de Engelsen, waarbij Ajax met 2-0 verloor. "We weten waar we naartoe willen, maar we moeten ook realistisch zijn over de situatie waarin we ons bevinden. Natuurlijk is het teleurstellend. We moeten blijven trainen, trainen en trainen, met veel nieuwe spelers die moeten wennen aan Ajax. Vertrouwen is essentieel en dat krijg je alleen door goede resultaten. Dan komt het lef en het vertrouwen vanzelf terug. Daarom moeten we positief blijven en laten zien wat we goed hebben gedaan. We hebben een paar keer goed opgebouwd tegen Brighton."

Maduro vond ook dat Ajax verdedigend redelijk voor de dag kwam tegen Brighton. "De onderlinge afstanden waren kleiner en statistisch gezien kregen we 1,35 verwachte tegendoelpunten minder, alleen Manchester City deed het beter. Alleen aanvallend gezien waren we niet goed genoeg", aldus de interim-trainer, die al heeft aangekondigd dat hij tegen PSV iets anders wil proberen.

Wat betreft de blessures verwacht Maduro dat Steven Bergwijn beschikbaar zal zijn voor de wedstrijd in Eindhoven, nadat hij donderdag geblesseerd uitviel. "Met Bergwijn moeten we nog even afwachten, maar het ziet er positief uit. Het gaat de goede kant op. Rensch is nog steeds geblesseerd, maar Mikautadze heeft weer getraind. Gorter en Rulli maken ook goede vorderingen. Verder hebben Forbs en Sosa wat kleine pijntjes, maar we moeten nog kijken hoe ernstig het is."