×
Home Nieuws Livescore

Koeman verrast met voorselectie Oranje: Schouten en Stengs terug

Koeman verrast met voorselectie Oranje: Schouten en Stengs terug
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 13:16 uur

Bondscoach Ronald Koeman heeft de langverwachte voorselectie van het Nederlands elftal onthuld voor de spannende ontknoping van de EK-kwalificatie. Opvallend genoeg zijn er enkele verrassende namen toegevoegd aan de 26-koppige groep, waaronder Jerdy Schouten (PSV) en Calvin Stengs (Feyenoord).

Schouten, die eerder over het hoofd werd gezien door Koeman, heeft zich bij PSV ontwikkeld tot een onmisbare kracht. Zijn teamgenoot Joey Veerman, die eerder wel werd opgeroepen, maakt opnieuw deel uit van de voorlopige selectie. Ook Stengs, die al zeven interlands op zijn naam heeft staan, hoopt voor het eerst sinds zijn tijd bij AZ weer op een uitnodiging.

Een andere opvallende terugkeer in de voorselectie is die van Justin Bijlow. De doelman maakte onlangs zijn rentree bij Feyenoord na een polsbreuk. Ondanks dat Frenkie de Jong weer op de training van FC Barcelona verscheen, staat hij niet op de lijst. Ook spelers als Ryan Gravenberch (Liverpool) en Quinten Timber (Feyenoord), ondanks hun goede vorm bij hun club, hebben nog geen plek weten te bemachtigen.

Op 18 november speelt Nederland thuis tegen Ierland, waarna drie dagen later de EK-kwalificatie wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Gibraltar.

Hier is de volledige voorselectie:

Keepers: Justin Bijlow, Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.

Middenvelders: Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Xavi Simons, Calvin Stengs, Mats Wieffer, Joey Veerman.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Wout Weghorst, Brian Brobbey, Donyell Malen.

Meer informatie volgt spoedig...