×
Home Nieuws Livescore

Davy Klaassen onthult beweegredenen voor vertrek bij Ajax

Davy Klaassen onthult beweegredenen voor vertrek bij Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 12:17 uur

Davy Klaassen, de voormalige Ajacied, heeft zijn weg gevonden bij Internazionale na zijn opmerkelijke vertrek op Deadline Day afgelopen zomer. Een beslissing die niet gemakkelijk was, maar voor Klaassen onvermijdelijk. In een interview met de Cor Potkast deelt de middenvelder de redenen achter zijn keuze om Ajax te verlaten en blikt hij ook terug op het beruchte aanstekerincident in De Kuip.

Klaassen was de volgende in de rij van oudgedienden die Ajax verlieten, na Dusan Tadic, Daley Blind en Edson Álvarez. "Op dat moment nam Ajax een andere koers en dus voelde het voor mij alsof ik ook een andere weg moest inslaan. Als speler loop je niet weg voor uitdagende momenten, dat is zeker niet het geval. Het blijft jouw club en het liefst zou je willen helpen. Maar op dat moment had ik niet het gevoel dat ik nog iets kon bijdragen."

Bij Ajax stond Klaassen vooral bekend als de man die regelmatig de 1-0 op het scorebord zette. 'Mister 1-0' heeft zelf geen verklaring voor zijn betrokkenheid bij de eerste goal. "Een snelle goal of een goede actie probeer je natuurlijk te gebruiken als motivatie voor de rest van de wedstrijd. Als je begint met een slechte bal, dan moet je dat snel rechtzetten met een goal of assist."

Ook kijkt Klaassen terug op de dag dat hij wereldnieuws werd door het aanstekerincident tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. "Je weet dat een bezoek aan De Kuip altijd vijandig is. Je gaat er al naartoe met waterkanonnen aan de zijkanten van de bus, wat eigenlijk nergens op slaat. Maar aan de andere kant heeft het ook iets speciaals. Het slaat nergens op, maar het heeft op de een of andere manier ook iets moois. Achteraf overheerste bij mij vooral een gevoel van moedeloosheid."