×
Home Nieuws Livescore

FC Twente-directeur roept fans op: "Stop met homofobe liederen!"

FC Twente-directeur roept fans op:
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 11:16 uur

Paul van der Kraan, de CEO van FC Twente, heeft de supporters van de club opgeroepen om hun zangrepertoire te herzien. Na een incident tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo, waarbij een deel van de aanhang een lied over homo's zong, vindt Van der Kraan het hoog tijd om een verandering door te voeren.

In de meest recente nieuwsbrief van de club richt Van der Kraan zich tot de betreffende supporters: "Het gezang tijdens de wedstrijd heeft voor ongemak gezorgd bij mensen en heeft hen gekwetst", schrijft hij. Hij doet een dringende oproep aan degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan het zingen van dergelijke liedjes.

"Ik wil onze supporters vragen om liedjes waarin homo's worden bespot of beledigd, voortaan achterwege te laten", vervolgt Van der Kraan. "Het is simpelweg onacceptabel om mensen te kwetsen met zulke teksten. Het voegt niets toe en past niet bij de geweldige liedjes die onze supporters normaal gesproken ten gehore brengen", sluit hij zijn oproep af.

De volgende wedstrijd van FC Twente vindt plaats in de Grolsch Veste, waar ze het zullen opnemen tegen Feyenoord. De aftrap is om 12.15 uur.