×
Home Nieuws Livescore

Supportersvereniging FC Groningen eist gesprek met raad van commissarissen

Supportersvereniging FC Groningen eist gesprek met raad van commissarissen
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 10:09 uur

De fanatieke supporters van FC Groningen hebben aangegeven dat ze dringend behoefte hebben aan een gesprek met de volledige raad van commissarissen van de club. Dit verzoek is kenbaar gemaakt middels een formele brief. De Supportersvereniging (SV) maakt zich ernstig zorgen over de teleurstellende start van het seizoen en twijfelt sterk aan de mogelijkheid van Groningen om volgend jaar terug te keren naar de Eredivisie.

"Als bestuur van de Supportersvereniging van FC Groningen delen wij de grote zorgen van alle supporters over de huidige gang van zaken binnen onze geliefde club", aldus voorzitter John de Jonge, die het bericht deelde op een sociaal mediaplatform. "Wij willen op korte termijn, uiterlijk volgende week, een constructief gesprek voeren met de gehele Raad van Commissarissen."

De fans hebben verschillende onderwerpen die zij willen bespreken tijdens dit gesprek, waaronder de rol van de raad van commissarissen gedurende de afgelopen twee jaar, de organisatiestructuur van de club, de financiële situatie, de teleurstellende sportieve resultaten, het technische beleid, de visie van de club, de clubcultuur en de communicatie. Erik Mulder, de voorzitter van de raad van commissarissen, heeft laten weten dat deze uitgebreide lijst van onderwerpen inmiddels is opgenomen op de agenda. "We zullen op korte termijn om de tafel gaan met de Supportersvereniging. Ze maken zich terecht zorgen en willen graag een toelichting, dat is begrijpelijk", aldus Mulder in een interview met RTV Noord.

Voorzitter De Jonge verwacht tijdens het gesprek duidelijke antwoorden te krijgen. "Als grootste vertegenwoordiger van de supporters hebben wij recht op heldere uitleg. Het was vorig seizoen geen slecht seizoen, maar een regelrechte ramp. We staan nu weer op de twaalfde plaats." Het team van trainer Dick Lukkien heeft voor het laatst gewonnen op 22 september, toen ze op bezoek waren bij Helmond Sport (1-2). Sindsdien hebben ze verloren van FC Den Bosch (0-3), NAC Breda (3-2) en De Graafschap (2-1), en gelijkgespeeld tegen FC Emmen (0-0). Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op het programma, een affiche dat vorig jaar nog in de Eredivisie te bewonderen was.