×
Home Nieuws Livescore

Ajax verrast met defensieve tactiek en behaalt historische overwinning

Ajax verrast met defensieve tactiek en behaalt historische overwinning
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 09:32 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen werd Roberto De Zerbi, de manager van Brighton, geconfronteerd met een onverwachte tactische zet van Ajax tijdens hun wedstrijd op donderdagavond. De Amsterdammers kozen voor een defensieve aanpak, wat De Zerbi dwong om zijn eigen tactiek aan te passen.

Hedwiges Maduro, de interim-trainer van Ajax, had al aangegeven dat er enkele veranderingen zouden plaatsvinden voorafgaand aan het duel met Brighton. Het resultaat was dat Ajax compacter speelde in het American Express Community Stadium, maar zelf weinig gevaar wist te stichten. "We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, vooral in de tweede helft, maar ook al in de eerste helft", aldus De Zerbi. Hij zag hoe zijn team uiteindelijk op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van João Pedro na 43 minuten spelen.

"We waren compleet verrast door de tactiek van Ajax", vervolgde de Italiaanse coach voor de camera van het clubkanaal. "Ze hadden het middenveld aangepast en speelden met twee spitsen. We pasten ons snel aan en vonden de juiste ruimtes op het veld." Kort na rust liep Brighton via Ansu Fati uit tot een 2-0 voorsprong, wat tevens de eindstand was. De Zerbi was dolblij met de overwinning. "Het is onze eerste overwinning in de Europa League. Het is een historische dag waar we ontzettend blij mee zijn."