×
Home Nieuws Livescore

Berghuis reageert op gerucht Steijn en maakt gehakt van berichtgeving

Berghuis reageert op gerucht Steijn en maakt gehakt van berichtgeving
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 00:24 uur

In een opmerkelijke wending heeft Steven Berghuis gereageerd op de recente geruchten rondom zijn relatie met Maurice Steijn bij Ajax. De aanvallende middenvelder heeft de berichtgeving volledig afgekraakt en heeft geen goed woord over voor zijn voormalige coach.

Volgens De Telegraaf wilde Steijn Berghuis lozen, omdat de Oranje-international hem naar verluidt een 'mes in de rug' zou hebben gestoken. Berghuis heeft echter publiekelijk geen steun betuigd aan de geplaagde oefenmeester. Naar verluidt was zijn zwakke invalbeurt tegen FC Utrecht de druppel voor Steijn. Ajax heeft echter besloten om niet in te gaan op de wensen van de coach en heeft vervolgens afscheid genomen van hem.

Berghuis reageerde donderdagavond na de 2-0 nederlaag tegen Brighton op de berichtgeving. "Het is natuurlijk een lastige situatie. Er is veel gebeurd rondom mij en Hedwiges. De andere jongens stonden er wat meer buiten", aldus Berghuis. Hij gaat vervolgens specifiek in op de beweringen. "Ik denk dat hij (Steijn, red.) dat zelf aan De Telegraaf heeft verteld, blijkbaar. Ik heb dat nooit van hem gehoord. Maar blijkbaar is het zo..."

Berghuis heeft geen behoefte om nog contact op te nemen met Steijn. "Als hij de behoefte had gehad om mij dat te vertellen, dan had hij dat wel gedaan. Ik heb hem maandag nog gezien, maar hij heeft niets gezegd."

De aanvaller ontkent met klem dat hij de boel heeft gesaboteerd tijdens zijn invalbeurt tegen Utrecht. "Dat zijn nogal uitspraken. Ik was net fit en zou twintig minuten spelen, maar uiteindelijk werden het 38 minuten. Ik viel gewoon slecht in. Er zijn voorbeelden waarin mijn omschakeling niet goed was. Maar er is ook een voorbeeld waarin ik de bal verlies en achter Bozdogan aan ga met een sliding."

"Dit soort dingen zijn gevaarlijk voor de beeldvorming", vervolgt Berghuis. "Maar ja, daar moet je mee omgaan. Gelukkig heb ik sterke schouders. Als je het Ajax-shirt draagt, kun je nooit werkweigering plegen. Ik viel slecht in en was gewoon niet klaar voor die wedstrijd. Dat neem ik mezelf kwalijk."