×
Home Nieuws Livescore

Advocaat en Kieft kritisch op 'verdedigend zwakke' Sutalo na nederlaag Ajax

Advocaat en Kieft kritisch op 'verdedigend zwakke' Sutalo na nederlaag Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 00:16 uur

Na de teleurstellende 2-0 nederlaag van Ajax tegen Brighton & Hove Albion is Josip Sutalo opnieuw het mikpunt van kritiek. Dick Advocaat en Wim Kieft laten geen spaan heel van de Kroaat, die deze zomer met veel verwachtingen overkwam van Dinamo Zagreb, zo laten ze weten tijdens de nabeschouwing op Veronica.

"Terwijl ik naar Sutalo keek, vroeg ik me af of hij wel echt een centrale verdediger is. Hij kan namelijk totaal niet verdedigen", aldus Advocaat. "Hoe kunnen ze dan beweren dat hij een topcentrale verdediger is?" Ook Kieft heeft zijn twijfels over de kwaliteiten van de verdediger. "Je kunt uit vorm zijn, maar zelfs dan zie je meteen of een speler kwaliteiten heeft of niet. Een goede trap, een goede aanname, iets. Maar ik heb nog geen enkele keer iets bijzonders gezien van hem."

Advocaat is van mening dat Sutalo de hoofdverantwoordelijke is voor de 2-0 van Ansu Fati, waarbij de verdediger niet overtuigend ingreep. "Hij stond veel te ver weg", aldus de voormalige bondscoach. "Hij bleef op een meter afstand en gaf Fati de ruimte om te schieten. Hij had dichterbij moeten staan, een goede centrale verdediger geeft die ruimte niet weg."

Sutalo werd deze zomer na lang onderhandelen naar Amsterdam gehaald, maar heeft tot nu toe nog niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Voormalig technisch directeur Sven Mislintat betaalde meer dan twintig miljoen voor de diensten van de verdediger, een bedrag dat kan oplopen tot 23,5 miljoen. Er werd gesuggereerd dat Sutalo last zou hebben van heimwee, maar de Kroaat heeft dit zelf ontkend.