×
Home Nieuws Livescore

Tandenloos Ajax verliest met 2-0 van Brighton in Europa League

Tandenloos Ajax verliest met 2-0 van Brighton in Europa League
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 23:08 uur

Een tandeloos Amsterdams team heeft nog geen succes weten te behalen. Onder de interim-coach Hedwiges Maduro leed Ajax een 2-0 nederlaag in het Europa League-duel tegen Brighton.

Maduro bracht weinig veranderingen aan in zijn opstelling, maar hij verlegde wel de nodige accenten zoals beloofd. Ajax speelde zeer compact en defensief in het American Express Community Stadium. Deze aanpak leek vruchten af te werpen, aangezien de Amsterdammers in ieder geval niet zo kwetsbaar waren als in de afgelopen weken. Echter, Ajax slaagde er zelf ook niet in om veel te bereiken.

Bovendien wist Brighton langzaam maar zeker wat kleine kansen te creëren. Diant Ramaj, de vervanger van de geblesseerde Jay Gorter, kon een schot van James Milner eenvoudig stoppen nadat Carlos Forbs de bal gemakkelijk had verloren. Jorrel Hato moest ingrijpen bij João Pedro, terwijl Simon Adingra een meter over schoot. Ramaj wist na 36 minuten een gevaarlijke poging van Pedro te pareren. Maar vlak voor rust ging het toch mis. Brighton wist de verdediging van Ajax te doorbreken, waarna Mitoma een poging waagde. Het schot van de Japanner werd nog gekeerd, maar Pedro profiteerde van de rebound: 1-0.

Het was een tegenvaller voor Ajax, dat de tweede helft begon met Kristian Hlynsson in plaats van Forbs. Desondanks werd de taak al snel nog moeilijker. Ansu Fati glipte zomaar langs Benjamin Tahirovic en ook de teleurstellende Josip Sutalo verzuimde in te grijpen. De huurling van FC Barcelona rondde koelbloedig af: 2-0. Niet veel later was hij dicht bij zijn derde doelpunt, maar Ajax ontsnapte deze keer. Aan de andere kant raakte Steven Berghuis verrassend de paal, maar dit was een van de weinige hoogtepunten van de Amsterdammers.

Brighton hield de controle stevig in handen en behaalde een eenvoudige overwinning tegen een machteloos Ajax. Dit is de eerste Europese overwinning voor het Engelse team. Ajax staat onderaan in de poule met twee punten. De volgende zware test wacht voor de Amsterdammers op zondag met de uitwedstrijd tegen PSV.