AZ verpletterd door Aston Villa: 1-4 in Conference League

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 20:48 uur

AZ komt tekort tegen Engelse topploeg Aston Villa

In een teleurstellend optreden heeft AZ geen kans gezien om te verrassen tegen het sterke Aston Villa. De nummer vijf van de Premier League was simpelweg te sterk en gaf de Alkmaarders een lesje in effectiviteit. Met een eindstand van 1-4 was er weinig te juichen voor het Nederlandse team.

Met de jonge Ibrahim Sadiq als debutant in de basis, als vervanger van de geschorste Mayckel Lahdo, begon AZ nog wel veelbelovend aan het derde groepsduel in de Conference League. Echter, na slechts 23 minuten stond Aston Villa al met 0-2 voor. Uitblinker Leon Bailey opende de score en niet veel later tekende Youri Tielemans, na balverlies van Sven Mijnans, voor de tweede treffer.

Opmerkelijk genoeg begon de wedstrijd met een curieus moment. Doelman Emiliano Martínez bleef bijna een halve minuut met de bal onder zijn voet staan, terwijl de aanvallers van AZ weigerden druk te zetten. Dit resulteerde in een opmerkelijke stilstand op het veld.

Aan de andere kant van het veld was Vangelis Pavlidis een aantal keren gevaarlijk, maar de topscorer van AZ wist voor het eerst dit seizoen niet te scoren. Hoewel hij eenmaal het net vond, werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel van Myron van Brederode.

Voor AZ was het een pijnlijke kennismaking met de harde realiteit van topvoetbal. Kort na rust maakten Ollie Watkins en John McGinn de score nog verder uit met doelpunten, waardoor het 0-3 en 0-4 werd. Uiteindelijk wist AZ nog wel een eretreffer te produceren. Ibrahim Sadiq passeerde doelman Martínez met een fraai schot in de verre hoek. Maar verder liet Aston Villa het niet komen.

Met deze nederlaag staat de overwintering in de Conference League op het spel voor AZ. Na drie wedstrijden hebben ze slechts drie punten behaald. Zrinjski Mostar en Legia Warschau hebben ook drie punten, maar zij moeten nog om 21.00 uur in actie komen. Aston Villa staat momenteel bovenaan met zes punten.