×

FC Astana zet eerste stap richting tweeluik met Ajax in Europa League play-offs

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 12:24 uur

Ajax loopt het risico op een verre reis: Astana is te sterk voor Padt en zijn teamgenoten. FC Astana heeft de eerste stap gezet richting een tweeluik met Ajax in de play-offs van de Europa League. In het eerste duel van de derde voorronde versloeg de Kazachse kampioen Ludogorets met 2-1. De beslissing valt volgende week in Bulgarije.

Later deze maand zal Ajax het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Astana en Ludogorets. Bij Ludogorets stond Sergio Padt op doel en had voormalig AZ-speler Aslak Witry ook een basisplaats. De bezoekers namen de leiding dankzij een doelpunt van Noah Sonko Sundberg, maar Astana nam het initiatief over. Zarko Tomasevic tekende vijf minuten voor rust voor de gelijkmaker. In de tweede helft bezorgde Aleksandr Marochkin zijn team de overwinning.

Hierdoor heeft Astana de beste kans om het op te nemen tegen Ajax, maar de verschillen zijn klein. De returnwedstrijd vindt volgende week donderdag plaats. Als de Kazachen standhouden, staat het team van Maurice Steijn een lange reis te wachten. Astana ligt namelijk op 4.500 kilometer afstand van Amsterdam. Hemelsbreed is er ongeveer 1.900 kilometer tussen Razgrad en de Nederlandse hoofdstad.

Op 24 augustus speelt Ajax een uitwedstrijd tegen de winnaar, waarna de returnwedstrijd een week later plaatsvindt in de Johan Cruijff ArenA.