×
Home Nieuws Livescore

Berghuis' schandalige invalbeurt tegen FC Utrecht zorgt voor ophef

Berghuis' schandalige invalbeurt tegen FC Utrecht zorgt voor ophef
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 18:16 uur

In de aanloop naar de allesbeslissende clash tussen Ajax en Brighton in de Europa League, wordt Steven Berghuis andermaal stevig aangepakt. ESPN-analist Marciano Vink is ronduit geschokt door zijn invalbeurt tegen FC Utrecht en noemt het zelfs 'schandalig'.

"Berghuis is iemand die de handdoek in de ring gooit zodra hij niet tevreden is over de trainer en de gang van zaken", begint Vink bij Studio Europa. "Ik had echt het gevoel, en ik meen dit oprecht, dat Berghuis al vanaf het begin van het seizoen niet te spreken was over het niveau van zijn teamgenoten. Misschien vond hij de tactiek van Steijn ook niet om over naar huis te schrijven."

Vink haalt het veelbetekenende interview van Berghuis aan na de verloren Klassieker tegen Feyenoord (0-4). Toen nam hij duidelijk geen positie in ten gunste van Steijn. "Daarna raakte hij geblesseerd en als hij dan speelde, voegde hij niet veel toe", aldus Vink. "Maar zijn invalbeurt tegen FC Utrecht was de druppel. Dat was werkelijk schandalig. Je komt erin als invaller en laat zoiets zien... Ik vond het beschamend voor een speler van Ajax en eigenlijk voor elke profvoetballer."

Kenneth Perez noemde de invalbeurt van Berghuis zelfs 'krankzinnig'. "Je kunt niet alleen een leider zijn wanneer het jou uitkomt", zegt de Deen nu. "Je bent het, of je bent het niet. Hij is weliswaar verbaal sterk, zegt over het algemeen zinnige dingen en wil graag een leider zijn, maar dat kan niet alleen wanneer het hem wel of niet zint. In mijn ogen is hij geen leiderstype."