×
Home Nieuws Livescore

"PSV's Isaac Babadi beleeft onwerkelijke droomdebuut in Johan Cruijff Schaal en Champions League!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 12:12 uur

Babadi straalt van geluk en blikt nog niet vooruit: 'Ik leef op dit moment mijn dromen'. De afgelopen dagen zijn voor Isaac Babadi van PSV heel surrealistisch geweest. De achttienjarige middenvelder maakte een sterke indruk in zijn debuutwedstrijd tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord en ook in zijn eerste Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz werd hij onder luid applaus van het veld gehaald. Babadi beschrijft het als een droom waarin hij momenteel leeft.

"Ik ben een voetballiefhebber die zojuist zijn gedroomdebuut heeft gemaakt", vertelt een stralende Babadi aan Veronica. "Ik ben ontzettend blij. Als middenvelder heb ik de kwaliteit om creatief te zijn. Er zijn echter nog verbeterpunten. Zo'n kans als die ik vandaag kreeg, moet ik tien van de tien keer benutten en niet negen van de tien keer."

De doorbraak van Babadi gaat ook voor hemzelf erg snel. "Ik besef het nog niet volledig. Ik moet het allemaal nog laten bezinken. Het is eigenlijk onwerkelijk. Deze Champions League-wedstrijd was vooral erg belangrijk. Ik voelde wat gezonde spanning, maar iedereen stelde me gerust hier."

Volgens Babadi speelt trainer Peter Bosz een cruciale rol in zijn ontwikkeling. "Ik ben hem ontzettend dankbaar. Hij heeft vertrouwen in mij, geeft me kansen en ik kan belangrijk voor hem zijn. Het is echt teamwork." Wanneer Babadi wordt gevraagd naar zijn dromen, heeft hij een snel antwoord. "Die beleef ik nu. Een Champions League-debuut, een gewonnen prijs, dus op naar meer."