×
Home Nieuws Livescore

Hectische week voor Pusic: van Feyenoord naar Shakhtar Donetsk!

Hectische week voor Pusic: van Feyenoord naar Shakhtar Donetsk!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 13:32 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Marino Pusic, voorheen de rechterhand van Feyenoord-trainer Arne Slot, zijn intrede gemaakt als hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk. Na een tumultueuze week waarin hij van de ene naar de andere club werd geslingerd, heeft Pusic eindelijk zijn zegje kunnen doen tijdens een persconferentie na de wedstrijd tegen FC Barcelona (2-1 verlies).

Met een glimlach op zijn gezicht sprak Pusic over zijn overstap van de ene geweldige club naar de andere. "Feyenoord is fantastisch, maar Shakhtar is ook een geweldige club", verklaarde de Bosniër. Hij bevond zich in een achtbaan van emoties en gebeurtenissen. "We hebben slechts één training gehad en meerdere vergaderingen om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Barcelona. Het is nooit makkelijk om uit tegen Barcelona te spelen, maar deze keer was het wel heel hectisch."

Een collega sprak Pusic aan en zei: "Marino, ik ken je pas een dag, maar het voelt alsof ik je al drie jaar ken." De intensiteit van de afgelopen dagen was voelbaar, maar Pusic was dankbaar voor het warme welkom dat hij had ontvangen. Hij benadrukte ook wat hij van zijn team verwacht. "Shakhtar is een grote club in Oekraïne en bij een grote club moet je proberen om dominant te zijn, zowel met als zonder bal. Ik hou van voetbal en als ik naar voetbal kijk, wil ik ervan genieten. Dus ik wil ook genieten als mijn team op het veld staat."

Met deze nieuwe uitdaging voor de boeg zal Pusic ongetwijfeld zijn stempel willen drukken op Shakhtar Donetsk. De komende tijd zal uitwijzen hoe hij zijn visie op voetbal zal implementeren en of hij in staat is om de club naar nieuwe hoogten te leiden. Voor nu blijft het een opmerkelijk verhaal van een trainer die in korte tijd van de ene naar de andere club is gesprongen, klaar om zijn stempel te drukken op het Europese voetbal.