×
Home Nieuws Livescore

Controleur Tahirovic opgelucht na vertrek Steijn bij Ajax

Controleur Tahirovic opgelucht na vertrek Steijn bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 12:33 uur

In een verrassende wending lijkt Benjamin Tahirovic helemaal niet bedroefd te zijn over het vertrek van Maurice Steijn bij Ajax. De Bosnische middenvelder heeft openhartig gesproken met ESPN over de trainerswissel.

Na de teleurstellende nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) hebben Ajax en Steijn in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro zal tijdelijk de taken van de trainer overnemen. De interim-trainer zal voor het eerst op de bank zitten tijdens de wedstrijd tegen Brighton op donderdagavond. ESPN heeft Tahirovic geïnterviewd vlak voor dit duel. "Ik had echt het gevoel dat er een verandering nodig was", zegt hij zonder enige terughoudendheid.

"We hebben zeven of acht wedstrijden niet gewonnen, dus de verandering was echt noodzakelijk", benadrukt hij. "Ik voelde gisteren tijdens de training dat er meer positiviteit in de groep was. We hadden meer energie, er werd meer gelachen enzo. Dus ik denk dat de vonk die de 'big boss' ons heeft gegeven echt nodig was", wijst de middenvelder naar Maduro.

Tahirovic is sinds afgelopen zomer bij Ajax. Onder Steijn kreeg hij niet veel speeltijd. Desondanks heeft hij in negen van de elf wedstrijden waarin Steijn de leiding had, gespeeld.

Om de video te bekijken, moet je eerst op de link in de Tweet (X) klikken.

Benjamin Tahirovic lijkt niet bepaald bedroefd te zijn over het vertrek van Maurice Steijn bij Ajax: "De verandering was echt noodzakelijk."

— ESPN NL (@ESPNnl) 26 oktober 2023