×
Home Nieuws Livescore

Xavi Simons verbaast wereld met wonderdoelpunt voor RB Leipzig

Xavi Simons verbaast wereld met wonderdoelpunt voor RB Leipzig
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 09:08 uur

Woensdagavond was het Xavi Simons die de wereld versteld deed staan met zijn magische doelpunt voor RB Leipzig tegen Rode Ster Belgrado. De jonge aanvaller was de absolute ster van het team onder leiding van Marco Rose en de Duitse kranten waren vol lof over de Nederlandse voetballer.

In de Duitse krant Spiegel werd Simons al geprezen voor zijn assist en doelpunt tegen de Servische kampioen. "In de eerste helft leverde hij al een belangrijke bijdrage door de assist te geven op David Raum. Maar pas in de tweede helft liet Simons echt zijn klasse zien. Met een fantastisch schot vanaf ongeveer twintig meter knalde hij de bal in de rechterbovenhoek. Mede dankzij hem kan Leipzig nog steeds doorgaan in de Champions League."

"Simons is niet te stoppen", kopte BILD na de geweldige prestatie van de jonge Nederlander. "Verschillende spelers misten kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar Leipzig heeft Simons. Hij maakte een ongelooflijk doelpunt en vierde dit met zijn kenmerkende telefoonviering. Een echte winnaar die ook nog eens een prachtige assist gaf op de 1-0 van Raum."

Ook bij het Duitse Kicker waren ze vol lof over de huurling van Paris Saint-Germain. "Simons tilde een zwak Leipzig naar de overwinning tegen Rode Ster Belgrado. Het leek erop dat de Serviërs gelijk zouden maken, maar het was juist Simons die de 2-0 op geweldige wijze maakte. Dankzij deze overwinning heeft Leipzig nog steeds kans om de laatste zestien te bereiken."

De Leipziger Volkszeitung had ook niets dan lof voor het 'kunstwerk' van Simons. "In de tweede helft ging het minder, tot de 59e minuut. De speler met het grootste talent liet toen zijn klasse zien met een keihard schot in de rechterbovenhoek. Simons maakte het verschil, als een van de weinigen."