×
Home Nieuws Livescore

Maduro's Ajax met verrassende opstelling tegen Brighton in Europa

Maduro's Ajax met verrassende opstelling tegen Brighton in Europa
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 07:08 uur

Vanavond staat er een spannende wedstrijd op het programma voor Ajax, onder leiding van interim-trainer Hedwiges Maduro. Ze reizen af naar Brighton and Hove Albion om hun eerste overwinning in de Europa League binnen te slepen. Maduro heeft al aangegeven dat hij enkele aanpassingen zal doorvoeren en het lijkt erop dat deze veranderingen ook terug te zien zullen zijn in de basisopstelling, aldus het Algemeen Dagblad.

De eerste gedwongen wissel vindt plaats op doel, waar Jay Gorter vanwege een blessure niet mee kan spelen. Gelukkig gaat het herstel volgens Maduro de goede kant op. Wat betreft zijn vervanger heeft de interim-trainer gekozen voor een verrassende keuze, namelijk Diant Ramaj in plaats van Remko Pasveer. Op de positie van rechtsback zal Anton Gaaei de geblesseerde Devyne Rensch vervangen, die ook in Amsterdam achterblijft.

Opmerkelijk genoeg lijkt er op het middenveld geen plaats te zijn voor uitblinker Kristian Hlynsson. Ondanks zijn twee doelpunten tegen FC Utrecht, lijkt een basisdebuut in Europa er nog niet in te zitten voor de jonge IJslander. Silvano Vos, die terugkeert van een schorsing, lijkt wel te starten, samen met Benjamin Tahirovic. Hierdoor schuift Steven Berghuis door naar de positie van rechtsbuiten, ten koste van Carlos Forbs, die de afgelopen weken ook uitblonk.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Taylor, Tahirovic, Vos; Bergwijn, Brobbey, Berghuis.