×

Feyenoord koploper Groep E na gelijkspel Atlético Madrid tegen Celtic

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 23:32 uur

In een spannende wedstrijd in Glasgow is Atlético Madrid er niet in geslaagd om de volle drie punten te pakken tegen Celtic. De ploeg van Diego Simeone moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel op Celtic Park. Hierdoor is Feyenoord na drie speelrondes de koploper in Groep E.

Feyenoord speelde eerder op de avond al tegen SS Lazio en wist met 3-1 te winnen. Hierdoor waren de Rotterdammers al virtueel koploper voordat de wedstrijd tussen Atlético en Celtic begon. Als Atlético had gewonnen, zou Feyenoord naar de tweede plek zakken. Dit zorgde voor bovengemiddelde interesse in de wedstrijd in Rotterdam en omstreken.

Celtic begon sterk aan de wedstrijd en kon al na vier minuten juichen. Kyogo Furuhashi rondde een prachtige aanval door het centrum af en bracht Celtic op voorsprong. Atlético liet twintig minuten op zich wachten, maar kreeg uiteindelijk een penalty. Antoine Griezmann benutte deze in twee instanties en zorgde voor de gelijkmaker.

De Schotten lieten zich echter niet van de wijs brengen en namen drie minuten na de gelijkmaker weer de leiding. Luis Palma haalde hard uit en bracht Celtic op een 2-1 voorsprong. Atlético moest opnieuw in de achtervolging en slaagde daar niet lang na rust in. Álvaro Morata, die twee weken geleden ook al tweemaal scoorde tegen Feyenoord, kopte raak en zette Atlético weer naast Celtic.

Het laatste halfuur van de wedstrijd was een waar spektakelstuk, waarin beide ploegen de overwinning wilden binnenhalen. Helaas voor Atlético moesten zij met tien man verder nadat Rodrigo de Paul tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Celtic rook bloed, maar slaagde er niet meer in om te winnen.

Met deze uitslag heeft Feyenoord na drie speelrondes zes punten, gevolgd door Atlético Madrid met vijf punten. Lazio staat op de derde plaats met vier punten, terwijl Celtic zijn eerste punt van het toernooi heeft bemachtigd.